Veel mensen zien Beijum als één van de mindere wijken in Groningen, maar in de Mudaheerd is daar niets van te merken. Het pand heeft zowel onzelfstandige als zelfstandige woningen en een actieve bewonersverenging. Inge en Robert maken deel uit van het bestuur. Samen met twee andere leden organiseren zij activiteiten voor de medebewoners en zijn zij het aanspreekpunt van het pand.

Moestuin en eigen bar

Eerst had Mudaheerd een slapend bestuur, maar daar heeft Inge samen met haar mede-bestuursleden verandering in gebracht. Zo hebben ze een eigen flatbar gemaakt en een moestuin opgezet voor de huurders. Ook organiseren zij jaarlijks drie grote activiteiten ,waaronder een barbecue voor alle bewoners. Tevens  gaan ze langs de deuren bij nieuwe huurders. Allemaal om hun zichtbaarheid te vergroten en contacten onderling te verbeteren.

Iets betekenen voor de buurt

Het hoofdbewonerschap is een meerwaarde voor de buurt, aldus Robert. ‘’Het is super leuk om activiteiten te organiseren en iets voor elkaar te krijgen’’. De flatbar heeft geen vergunning, dus iedereen moet zijn eigen drank meenemen. Het is dus echt ‘ons’ feestje. Inge vindt het leuk om als hoofdbewoner iets te betekenen voor de buurt. Toen zij in de Mudaheerd kwam wonen zag ze dat er weinig activiteit was. En daarom wilde ze wat meer doen voor de flat.

Genoeg tijd hebben

Niets is minder leuk aan het hoofdbewoner zijn. Wel is het soms moeilijk om alle huurders in je pand te bereiken. Dat ervaren alle bestuursleden in hun taak als hoofdbewoner. Mocht je ook hoofdbewoner willen worden, dan geven Inge en Robert hen mee dat ze voldoende tijd moeten hebben. Ook is het belangrijk om betrokken te zijn bij wat er speelt in je pand.

Wil je ook graag hoofdbewoner worden of ben je benieuwd wie dit voor jou pand is? Mail naar info@grobos.nl of kijk op de pagina hoofdbewoners

 

 

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch