Woon je in een onzelfstandige woning? Dan gaat er de komende maanden veel voor je veranderen wat betreft het huisnummer. Vanaf 1 januari 2017 mogen de gemeenten alleen nog maar zelfstandige eenheden registreren in de BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen). Dit betekent dat het huisnummer van onzelfstandige woningen zal verdwijnen. Woon je bijvoorbeeld op 4A, dan wordt dat nummer 4.

Lefier moet per juni 2017 alle wijzigingen hebben doorgevoerd binnen de panden, de komende maanden vinden er daarom werkzaamheden plaats om de huisnummers te veranderen. Als huurder hoef je hier niet thuis voor te blijven, wel kan het bedrijf die de uitvoering doet van deze werkzaamheden contact met je opnemen. Mocht je bezwaar hebben tegen deze gegevensuitwisseling, neem contact op met Lefier.

Verder komt het voor bij sommige complexen dat er wordt gewerkt met kamernummers. Woonde je bijvoorbeeld op huisnummer 4A, dan verandert het in huisnummer 4 en woon je in kamer 1.

Voor de huurder gaat er dus vooral op praktisch gebied wat veranderen. Daarom hebben we de belangrijkste feiten voor je op een rijtje gezet.

Wijzigen van adres

De wijzigingen van je adres worden per 1 juni 2017 doorgevoerd binnen de gemeente Groningen. OfficiΓ«le instanties als de belastingdienst, UWV, ziekenhuizen, scholen etc. ontvangen deze gegevens automatisch. Β Bij hun hoef je dus geen adreswijziging door te geven. Bij overige instanties zoals de huisarts, verzekeringen, lidmaatschappen moet je deze wijzigingen wel doorgeven.

Post

Als de werkzaamheden zijn uitgevoerd dan ontvang je de post in een andere brievenbus. Het uitvoerende bedrijf zorgt ervoor dat je nieuwe sleutels krijgt.

Huurtoeslag

Het wijzigen van je huisnummer heeft geen gevolgen voor de huurtoeslag. Wel kan het gebeuren dat de huurtoeslag kort wordt stopgezet of verlaagd. Wil je hier meer over weten kijk dan op de website van de belastingdienst of die van de Landelijke Studentenvakbond (LSVB).

Vragen?

Mocht je vragen hebben over de betaling van je huur of andere zaken die hierbij een rol spelen. Neem contact op met Lefier.

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch