Veelgestelde vragen aan Grobos

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Algemene vragen

Kan ik als individuele bewoner naar een algemene ledenvergadering (ALV) of activiteit van het Grobos?
Voor de ALV worden de hoofdbewoners en bestuurders van de bewonersvereniging van je pand uitgenodigd. Mocht je echter interesse hebben om een keer een ALV bij te wonen, neem dan contact op, dit is meestal geen probleem.

Ik ben geen lid van het Grobos maar heb toch een vraag, kan ik bij jullie terecht?
Het Grobos is er in principe voor alle studenthuurders van Lefier. Huur je wel een kamer bij Lefier maar ben je geen lid? Neem dan gerust contact met ons op. Huur je niet bij Lefier dan kun je contact opnemen met de huurdersorganisatie van jouw woningcorporatie. Weet je niet wie dit is? Stuur een mailtje en wij zoeken het uit!

Hoe machtig ik iemand om voor mijn pand te stemmen voor de ALV?
Een persoon machtigen voor de ALV is heel simpel. Stuur gewoon een mail naar diegene die je machtigt met de uitdrukkelijke vermelding dat je hem of haar machtigt om te stemmen namens je pand op de ALV van het Grobos, noem daarbij ook de datum van de ALV. Stuur ook een kopie van deze mail naar het Grobos. Zo weten wij ook dat het om een gevalideerde machtiging gaat.

Hoofdbewoners en contactpersonen

Hoe weet ik wie mijn contactpersoon of hoofdbewoner is?
Woon je in een groot pand zoals een Selwerd-flat of Hoendiep-flat, dan is er sprake van een bewonersvereniging. Wie hiervan de voorzitter is kun je vaak terugvinden op een prikbord in een gemeenschappelijke ruimte zoals de hal of op de Facebookpagina van het pand. Woon je in een kleiner pand van Lefier, dan is er meestal (maar dus niet altijd) een vast contactpersoon/hoofdbewoner. Hij of zij onderhoudt contacten met Lefier en Grobos. Mocht er geen prikbord hangen, of zonder informatie, vraag dan aan je huisgenoten wie contactpersoon is of neem contact op met het Grobos.

Hoe word ik contactpersoon of hoofdbewoner?
Als je in een groot pand woont met een bewonersvereniging dan kun je hoofdbewoner worden als er een vacature vrijkomt voor het bestuur van die bewonersvereniging. Daar worden altijd brieven over opgehangen. Is er geen contactpersoon of hoofdbewoner dan kun je dit worden in overleg met je huisgenoten. Ben je net hoofdbewoner of contactpersoon van je pand geworden, geef dit dan altijd door aan Lefier en Grobos.

Overige vragen

Wanneer neem je contact op met het Grobos?
Als er een probleem in je pand speelt kun je dit in eerste instantie het best bespreken met de hoofdbewoner(s) of contactpersoon van je pand om een oplossing te vinden. Kom je daar niet verder dan kun je contact opnemen met Lefier en/of Grobos. Voor bijvoorbeeld reparaties moet je eerst langs de officiele kanalen van Lefier. Heb je een klacht over Lefier of heb je ideeën over het beleid van Lefier/Grobos, dan kan je altijd contact met ons opnemen!

Waar vind ik belangrijke documenten van het Grobos, zoals beleidsstukken en notulen van ALV’s?
Beleidsstukken en notities vind je onder het kopje ‘over Grobos’. Onder beleidsplan staat bijvoorbeeld het beleidsplan voor het aankomende bestuursjaar. Voor notulen van ALV’s ga je naar het kopje ‘hoofdbewoners’. Hier staat alle informatie voor hoofdbewoners, inclusief de notulen van ALV’s en andere vergaderingen.

Welke panden van Lefier worden vertegenwoordigd door Grobos?
Bijna alle jongeren- en studentenpanden van Lefier worden door het Grobos vertegenwoordigd. Kijk hier voor een overzicht van alle panden.

➡️ Staat jou vraag er niet bij? Neem via het formulier hier contact met ons op!

nl_NLDutch