Zie hier alles over de vertegenwoordiging binnen jouw pand.Β Nieuwe hoofdbewoner of overdracht? Neem contact met ons op!

Hoofdbewoners, nestoren en bewonersverenigingen

Als bewoner in één van de studenten/jongerenpanden van Lefier, kan het zijn dat er in jouw pand hoofdbewoners, nestoren (gangvertegenwoordigers) of in de grotere panden bewonersverenigingen aanwezig zijn.

Hoofdbewoners
Als hoofdbewoner ben jij het algemene aanspreekpunt in het pand. Met vragen kunnen bewoners in eerste instantie bij jou terecht. Om dit voor de bewoners zo gemakkelijk mogelijk te maken, maken veel hoofdbewoners gebruik van een Facebook pagina in combinatie met een prikbord in de gang. Op deze manier kan de hoofdbewoner de bewoners inlichten over bijzonderheden in het pand en kunnen bewoners de hoofdbewoner gemakkelijk bereiken.
Wil je meer weten over de functie hoofdbewoner? Lees deΒ handleiding

Nestoren
Nestoren zijn verantwoordelijk voor hun eigen gang/verdieping. Zij benaderen Lefier voor klein onderhoud en houden intensief contact met de hoofdbewoner.

Bewonersvereniging
De bewonersvereniging heeft vaak de regie over eventuele commissies in het pand, zoals de barcommissie. Verder houden zij eenmaal per maand een vergadering waarbij de lopende zaken worden besproken. De bewonersvereniging bestaat uit:Β Β een hoofdbewoner, secretaris, penningmeester en enkele algemene bestuursleden.

ALV’s

Drie keer in het jaar organiseert het Grobos Algemene Leden Vergaderingen (ALV). Op deze vergaderingen kun jij, als hoofdbewoner of bewonersvereniging, de stem van je pand vertegenwoordigen. Daarnaast kun je invloed uitoefenen op het functioneren van het Grobos. De ALV’s worden altijd afgesloten met een borrel of activiteit, waarbij je de kans hebt om met andere hoofdbewoners in contact te komen! We zien je graag op onze volgende ALV!

Belangrijke documenten

Documenten voor Hoofdbewoners
Voorbeeldbegroting grote panden
Voorbeeldbegroting kleine panden
“Wat hoofdbewoners doen” – een functieomschrijving
Ledenlijst

Notulen ALV’s
ALV Notulen 2018-06-14
ALV Notulen 2018-03-06
ALV Notulen 2017-10-25
ALV Notulen 2017-06-14
ALV Notulen 2016-06-23
ALV Notulen 2016-03-10
ALV Notulen 2015-12-03
ALV Notulen 2015-10-08
ALV Notulen 2015-07-02
ALV Notulen 2015-03-26
ALV Notulen 2015-03-12

ALV Notulen van de bestuursjaren 2010-2014 zijn beschikbaar op aanvraag.

FinanciΓ«le stukken
Toelichting op de balans
Toelichting op de resultatenrekening
Voorbeeldbegroting grote panden
Voorbeeldbegroting kleine panden

➑️ Benieuwd of jouw pand hoofdbewoners heeft en hoe je met hen in contact kan komen? Klik hier.

nl_NLDutch
en_GBEnglish nl_NLDutch