De studenten achter Grobos

Wat doet het bestuur van Grobos precies?

De bestuursleden van het Grobos zetten zich dagelijks in voor de belangen van jongeren en studenten die huren bij woningcorporatie Lefier. Het bestuur bestaat uit zes enthousiaste studenten die binnen het bestuur diverse taken uitvoeren. Binnen het Grobos zijn de volgende bestuursfuncties verdeeld: voorzitter, secretaris, penningmeester, vicevoorzitter, algemeen bestuurslid, commissaris intern en commissaris extern. Het bestuur komt één keer per week samen voor de bestuursvergadering (bv). Hiervoor spreken we af op ons pand aan de Visserstraat.

Tijdens de bestuursvergadering bespreken we onze agendapunten en bereiden we de aankomende vergaderingen met de bijbehorende beleidsstukken voor. Verder behandelen we de ontvangen post en maken we een planning voor de komende weken. Naast de wekelijkse bestuursvergadering is het Grobos-bestuur in diverse overleggen vertegenwoordigd. Per overleg zijn meestal twee bestuursleden afgevaardigd die in dat overleg gespecialiseerd zijn, zij weten wat er speelt en hebben een goede verstandhouding met de betrokken overlegpartners. Hierdoor wordt het Grobos gezien als serieuze overlegpartner en kunnen wij de belangen van jongeren en studenten optimaal vertegenwoordigen.

Even voorstellen: onze bestuursleden……….

Mauk Sewandono

Voorzitter

Hi! Mijn naam is Mauk Sewandono en ik ben een 23 jarige student Environmental and Infrastructure Planning en Philosophies of the Social Sciences. Ik vind het belangrijk om me niet louter met theoretische zaken bezig te houden en via Grobos is dat goed mogelijk. Hier houd ik me vooral bezig met het creëren van een setting waar studenten makkelijk hun huurervaring kunnen delen. Wanneer zowel de dingen die goed gaan als de dingen die slecht gaan bekend zijn wordt het mogelijk om een betere woonervaring te bewerkstelligen.

Freek Hobbenschot

Secretaris

Mijn naam is Freek Hobbenschot. Ik ben 22 jaar oud en ik studeer econometrie aan de RUG. Sinds 2017 woon ik in de Hoendiep I-flat van Lefier en afgelopen periode heb ik de verantwoordelijkheid gehad om het Hoendiep Café in deze flat draaiende te houden. Ik ben hierdoor veelvuldig in contact geweest met Lefier en tal van huurders bij Lefier. Toen er een vacature binnenkwam voor het Grobos werd ik hier door andere huurders op gewezen en zodoende ben ik als bestuurslid bij het Grobos terecht gekomen. Als bestuurslid zal ik mij inzetten om de positie van studenten op de woningmarkt te verbeteren.

Abdifitah Ahmed

Penningmeester

Ik ben Abdifitah, 24 jaar oud en momenteel ben ik bezig met mijn studie Bedrijfseconomie aan de Hanzehogeschool. Sinds de zomer van 2021 woon ik aan de Duindoornstraat in Groningen en sinds de zomer 2022 combineer ik mijn studie met penningmeesterschap bij Grobos. Dit is voor mij de ideale manier om naast mijn financieel gefocuste studie feeling te kunnen krijgen voor de sociale aspecten van de woningmarkt. Ik hoop de komende tijd de fondsen van Grobos effectief in te zetten zodat de studentenhuurders van Lefier optimaal kunnen worden ondersteund door Grobos.

➡️ Dit is het team achter Grobos, maar binnen veel van de jongerenpanden zijn ook hoofdbewoners en bewonerscommissies actief. Wil je weten wat een hoofdbewoner is en wat zij voor jou kunnen betekenen? Klik hier!

➡️ Zelf geïnteresseerd geworden? Kijk dan nu bij de onze vacatures!

nl_NLDutch