De studenten achter Grobos

Wat doet het bestuur van Grobos precies?

De bestuursleden van het Grobos zetten zich dagelijks in voor de belangen van jongeren en studenten die huren bij woningcorporatie Lefier. Het bestuur bestaat uit zes enthousiaste studenten die binnen het bestuur diverse taken uitvoeren. Binnen het Grobos zijn de volgende bestuursfuncties verdeeld: voorzitter, secretaris, penningmeester, vicevoorzitter, algemeen bestuurslid, commissaris intern en commissaris extern. Het bestuur komt één keer per week samen voor de bestuursvergadering (bv). Hiervoor spreken we af op ons pand aan de Visserstraat.

Tijdens de bestuursvergadering bespreken we onze agendapunten en bereiden we de aankomende vergaderingen met de bijbehorende beleidsstukken voor. Verder behandelen we de ontvangen post en maken we een planning voor de komende weken. Naast de wekelijkse bestuursvergadering is het Grobos-bestuur in diverse overleggen vertegenwoordigd. Per overleg zijn meestal twee bestuursleden afgevaardigd die in dat overleg gespecialiseerd zijn, zij weten wat er speelt en hebben een goede verstandhouding met de betrokken overlegpartners. Hierdoor wordt het Grobos gezien als serieuze overlegpartner en kunnen wij de belangen van jongeren en studenten optimaal vertegenwoordigen.

Even voorstellen: onze bestuursleden……….

Thomas Jansen

Voorzitter

Gegroet! Ik ben Thomas en een 22 jarige student Technische Bedrijfskunde die sinds december met veel plezier voorzitter van het Grobos is. Ik houd me vooral bezig met het grotere plaatje, hoe we op de meeste effectieve manier onze leden kunnen helpen en hun wooncomfort kunnen verbeteren. Ik vind dat Lefier naast de student moet staan en niet tegenover de student en in situaties waar het laatste het geval is zal ik proberen daar iets aan te doen. Ook houd ik me met veel enthousiasme bezig met grote thema’s als beschikbaarheid van genoeg studentenwoningen, duurzaamheid en leefbaarheid. Studenten hebben het al moeilijk genoeg en betaalbaar en kwalitatief huren moeten dan ook voor elke student vanzelfsprekend zijn in Groningen.

Freek Hobbenschot

Secretaris

Mijn naam is Freek Hobbenschot. Ik ben 22 jaar oud en ik studeer econometrie aan de RUG. Sinds 2017 woon ik in de Hoendiep I-flat van Lefier en afgelopen periode heb ik de verantwoordelijkheid gehad om het Hoendiep CafΓ© in deze flat draaiende te houden. Ik ben hierdoor veelvuldig in contact geweest met Lefier en tal van huurders bij Lefier. Toen er een vacature binnenkwam voor het Grobos werd ik hier door andere huurders op gewezen en zodoende ben ik als bestuurslid bij het Grobos terecht gekomen. Als bestuurslid zal ik mij inzetten om de positie van studenten op de woningmarkt te verbeteren.

Lars Groenewold

Penningmeester

Ik ben Lars, ik ben 22 jaar en momenteel ben ik voornamelijk bezig met mijn master Real Estate Studies aan de RUG. Sinds de zomer van 2020 woon ik aan de Lijnbaanstraat in Groningen en sinds de zomer 2021 combineer ik mijn master met penningmeesterschap bij Grobos. Dit is voor mij de ideale manier om naast mijn commercieel gefocuste studie feeling te kunnen krijgen voor de meer sociale aspecten van de woningmarkt. Ik hoop de komende tijd de fondsen van Grobos effectief in te zetten zodat de studenthuurders van Lefier optimaal kunnen worden ondersteund door Grobos.

➑️ Dit is het team achter Grobos, maar binnen veel van de jongerenpanden zijn ook hoofdbewoners en bewonerscommissies actief. Wil je weten wat een hoofdbewoner is en wat zij voor jou kunnen betekenen? Klik hier!

➑️ Zelf geïnteresseerd geworden? Kijk dan nu bij de onze vacatures!

nl_NLDutch