De studenten achter Grobos

Wat doet het bestuur van Grobos precies?

De bestuursleden van het Grobos zetten zich dagelijks in voor de belangen van jongeren en studenten die huren bij woningcorporatie Lefier. Het bestuur bestaat uit zeven enthousiaste studenten die binnen het bestuur diverse taken uitvoeren. Binnen het Grobos zijn de volgende bestuursfuncties verdeeld: voorzitter, secretaris, penningmeester, vicevoorzitter, algemeen bestuurslid, commissaris intern en commissaris extern. Het bestuur komt รฉรฉn keer per week samen voor de bestuursvergadering (bv). Hiervoor spreken we af op ons pand aan de Visserstraat.

Tijdens de bestuursvergadering bespreken we onze agendapunten en bereiden we de aankomende vergaderingen met de bijbehorende beleidsstukken voor. Verder behandelen we de ontvangen post en maken we een planning voor de komende weken. Naast de wekelijkse bestuursvergadering is het Grobos-bestuur in diverse overleggen vertegenwoordigd. Per overleg zijn meestal twee bestuursleden afgevaardigd die in dat overleg gespecialiseerd zijn, zij weten wat er speelt en hebben een goede verstandhouding met de betrokken overlegpartners. Hierdoor wordt het Grobos gezien als serieuze overlegpartner en kunnen wij de belangen van jongeren en studenten optimaal vertegenwoordigen.

Even voorstellen: onze bestuursleden……….

Mauk Sewandono

Voorzitter

Hi! Mijn naam is Mauk Sewandono en ik ben een 23 jarige student Environmental and Infrastructure Planning en Philosophies of the Social Sciences. Ik vind het belangrijk om me niet louter met theoretische zaken bezig te houden en via Grobos is dat goed mogelijk. Hier houd ik me vooral bezig met het creรซren van een setting waar studenten makkelijk hun huurervaring kunnen delen. Wanneer zowel de dingen die goed gaan als de dingen die slecht gaan bekend zijn wordt het mogelijk om een betere woonervaring te bewerkstelligen.

Mees Houwerzijl

Intern Bestuurslid

Hoi! Ik ben Mees Houwerzijl, twintig jaar oud en zit momenteel in het derde jaar van de bachelor Nederlands recht. Daarnaast ben ik dit jaar begonnen met de studie psychologie. De, onder andere juridische, positie van huurders is de afgelopen jaren zeer actueel. Door de grote woning-en kamernood is een sterke huurderspositie essentieel. Ik hoop vanuit het Grobos hieraan bij te dragen. Graag zet ik mij in voor de verdere ontwikkeling en optimalisatie van bijvoorbeeld de verduurzaming en de kwaliteit van de woonruimten van Lefier.

Abdifitah Ahmed

Penningmeester

Ik ben Abdifitah, 24 jaar oud en momenteel ben ik bezig met mijn studie Bedrijfseconomie aan de Hanzehogeschool. Sinds de zomer van 2021 woon ik aan de Duindoornstraat in Groningen en sinds de zomer 2022 combineer ik mijn studie met penningmeesterschap bij Grobos. Dit is voor mij de ideale manier om naast mijn financieelย gefocuste studie feeling te kunnen krijgen voor de sociale aspecten van de woningmarkt. Ik hoop de komende tijd de fondsen van Grobos effectief in te zetten zodat de studentenhuurders van Lefier optimaal kunnen worden ondersteund door Grobos.

Jackie Kamphuis

Secretaris

Hallo! Ik ben Jackie, 22 jaar oud en momenteel ben ik studente Juridische Bestuurskunde in Groningen. Aan het begin van de COVID-19 pandemie ben ik verhuisd naar Selwerd in Groningen en ik woon daar sindsdien met veel plezier. Ik ben sinds februari 2023 secretaris van het bestuur van Grobos. Ik ben bij Grobos gegaan omdat ik het belangrijk vind dat de studentenstem gehoord wordt bij Lefier en tegelijkertijd hoop ik een brug te kunnen bouwen tussen studenten en Lefier.

Max van Halteren

Algemeen Bestuurslid

Hoi! Ik ben Max en ik ben 24 jaar. Ik studeer marketing analytics & data sciences aan de RUG. Ik woon inmiddels al bijna 6 jaar in de stad en heb op meerdere locaties gewoond. Momenteel woon ik in het mooie centrum van Groningen. Het Grobos geeft mij ruimte om studenten te kunnen helpen en om duurzaamheid meer op de kaart te zetten!

โžก๏ธ Dit is het team achter Grobos, maar binnen veel van de jongerenpanden zijn ook hoofdbewoners en bewonerscommissies actief. Wil je weten wat een hoofdbewoner is en wat zij voor jou kunnen betekenen? Klik hier!

โžก๏ธ Zelf geรฏnteresseerd geworden? Kijk dan nu bij de onze vacatures!

en_GBEnglish