Nieuwsbrief April 2021

Nog net voor het einde van maand is ie er dan toch: de nieuwsbrief van April .

Toewijzingsbeleid

Lefier is nu officieel overgegaan naar ROOM.nl! ROOM is een gezamenlijk platform van verschillende studentwoningcorporaties. Door deze samenwerking kunnen studenthuurders uit Groningen zich makkelijk inschrijven voor een kamer in de randstad. Goed voor het vinden van een nieuwe kamer als je een master of stage ergens anders wilt gaan doen!

We hebben in de vorig nieuwsbrief aangeduid dat er nog wat moeilijkheden waren voor de coΓΆptatie- en verenigingspanden van Lefier. Het was namelijk eerst de bedoeling dat verenigingshuizen de speciale positie zouden verliezen die er nu is. Hierdoor zou een internationale student kunnen worden geplaatst in een Vindicat- of Albertus huis, onwenselijk voor beide partijen. We zijn met Lefier en huurders in gesprek geweest over hoe dit kan worden opgelost. Hieruit is een gemoderniseerde vorm van coΓΆptatie gekomen.

Zie de site van Lefier voor de details!

Lancering LOS

Sinds deze maand is het Landelijk Overleg Studentenhuurders actief. Dit is een samenwerkingsverband tussen huurdersorganisaties die voornamelijk studenten vertegenwoordigen. In totaal zijn er tien verschillende huurdersorganisaties aangesloten bij LOS. Daarmee is LOS in bijna iedere studentenstad van Nederland vertegenwoordigd met een opgetelde achterban van 93.000 huurders, waaronder 67.000 studenten. Dat is een vijfde van alle uitwonende studenten (370.000) en bijna de helft van de studenten die huren bij een corporatie (Landelijke Monitor Studentenhuisvesting 2020, Kences).

Het doel van de samenwerking is in de eerste plaats om studentenhuurdersorganisaties meer met elkaar in contact te brengen en om elkaar door onderlinge uitwisseling van kennis en ervaring te versterken. Daarnaast sta je als huurdersorganisaties samen sterker, zodat er  op landelijk niveau een vuist kan worden gemaakt voor de belangen van hurende studenten.

Zie de site voor meer info!

Volgende ALV

De volgende ALV staat gepland op 17 juni 2021. Schrijf de datum alvast op in je agenda! Tijdens de ALV worden onze nieuwe kandidaat bestuursleden ingehamerd, namelijk RenΓ©e Wehkamp en Freek Hobbenschot! Ze zullen hun motivatie ter plekke toelichten. Daarnaast zijn we ook weer van plan om een gast uit te nodigen, daar hoor je later meer over.

Dat was m voor deze keer, tot in juni!

Het Grobos bestuur

Related Articles
en_GBEnglish