“Wees als hoofdbewoner niet bang om uitdagingen aan te gaan”

Ben je er klaar mee om alles te delen met een huisgenoot en wil je alles voor jezelf hebben? Hete Kolen is biedt zelfstandige woningen zonder gemeenschappelijke ruimte. Daarnaast is dit het enige pand waar een gedicht over is geschreven.ย 

โ€˜We wonen boven de hete kolen en hete kolen zijn zwart, maar oranje als ze branden.

Zo komen de kolen uit de mijn in Limburg honderd meter diep in de aarde.

Het is er oranje en heet omdat de kolen branden. Ze maken een vuur, de vlammen van kolen gloeien.

Onder de vlammen, de hitte van de aarde. De mensen die er wonen zitten soms op Hete Kolenโ€™.

Beginnen bij nul

Hete Kolen is het nieuwste pand van Lefier. ย Dus de vereniging moest bij nul beginnen. Ten eerste moest er een bestuur worden samengesteld. Door middel van een oproep konden bewoners zich hiervoor aanmelden. Hier werd op gereageerd door vijf enthousiaste bestuursleden die vanaf de oprichting in 2015 actief zijn als bestuurslid bij de bewonersverenging. Leonie vervult de taak als Voorzitter, Marjolein is Secretaris, Sean heeft de functie; Penningmeester. Laura en Daniรซlle zijn beiden algemeen bestuurslid.

Hoofdbewoners zijn geen politieagenten.

Leuk aan hoofdbewoner zijn is het contact onderhouden met Lefier en de bewoners in je pand, zodat je op de hoogte blijft van wat er speelt. Het is een veelzijdige taak. Minder leuk is dat de andere bewoners vaak denken dat je moet functioneren als een politieagent. Terwijl dat er niet bij hoort.

Neutraal blijven

Tips die het bestuur van Hete Kolen graag wil geven aan andere hoofdbewoners zijn: zorg ervoor dat je tactisch bent in het communiceren van problemen en probeer zo neutraal mogelijk er naar te kijken. Bij sommige punten spelen er verschillende belangen een rol, door neutraal te blijven kunnen discussies worden vermeden.

Ervaring is niet belangrijk

Nieuwe hoofdbewoners moeten niet bang zijn om deze uitdaging aan te gaan. Ervaring speelt geen rol om deze taak goed uit te voeren. Aldus de bestuursleden. Als je het leuk vindt om mensen te helpen, dan is hoofdbewoner zijn een manier om iets bij te dragen binnen je pand.

(Van links naar rechts: Leonie, Laura, Marjolein, Sean. Afwezig: Daniรซlle)

Wil je weten wie de hoofdbewoner van jouw pand is? Neem contact met ons op via info@grobos.nlย 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_GBEnglish