Het is belangrijk om zichtbaar te zijn als hoofdbewoner

De Eendrachtskade Zuidzijde 6 t/m 10 is een rustig pand op loopafstand van de Westerhaven. In het pand wonen over het algemeen vooral studenten die al wat langer met hun studie bezig zijn en starters op de arbeidsmarkt. EΓ©n van deze huurders is Marijn. Zij werkt bij de RUG op de marketing afdeling en is de hoofdbewoner.

Aanspreekpunt zijn voor andere huurders

Haar taak is om te fungeren als aanspreekpunt voor Lefier en haar medebewoners. Ze is verantwoordelijk voor allerlei praktische zaken rondom het pand zoals defecten, de Facebookgroep, en ze vertegenwoordigt haar pand tijdens de ALV’s van het Grobos. Ze informeert medebewoners als er veranderingen of andere zaken aan de orde zijn die van belang zijn voor hen. Daarnaast treedt ze op volgens een vast protocol als het brandalarm afgaat.

Netwerk opbouwen

Marijn is vier jaar hoofdbewoner en doet dit nog steeds met veel plezier. Ze vindt het leuk om vanuit deze rol betrokken te zijn bij dingen die spelen in haar pand. Daarnaast bouwt Marijn door het hoofdbewonerschap een netwerk op binnen de sociale woningbouw, omdat ze veel mensen leert kennen. Marijn vertelt dat hoofdbewoner zijn een leuke taak is, maar als je niet meer wilt moet je er wel mee stoppen omdat er wel verantwoordelijkheden mee gemoeid gaan die voor een grote groep mensen van belang zijn.

Zichtbaar zijn

Om de jungle van Lefier te overleven moet je als hoofdbewoner assertief zijn om voor je pand op te komen. Daarnaast speelt zichtbaarheid ook een belangrijke rol in deze functie, om zo met de medebewoners in contact te blijven. Marijn heeft dit gedaan door het opzetten van een Facebookgroep waarbij de huurders in haar pand met elkaar in contact kunnen komen. Daarnaast onderhoudt ze het contact met medewerkers van Lefier Γ©n het Grobos.

Je moet iedereen te woord staan.

Marijn merkt op dat hoofdbewoner zijn in haar pand anders is dan een groter pand. Omdat er vooral oudere huurders zijn en mensen geen faciliteiten delen. Mensen die hoofdbewoner willen worden moeten assertief, sociaal, communicatief en vrolijk zijn. Ook kan het helpen als je een toegankelijk en benaderbaar persoon bent

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch