In het Sociaal statuut staan onder andere de rechten en vergoedingen van huurders beschreven wanneer die door sloop of renovatie van een pand tijdelijk hun kamer moeten verlaten. Vanaf 1 januari 2017 is het Sociaal Statuut ook voor de studenten. Samen met de andere huurdersverenigingen van Lefier mochten wij de handtekening ook zetten onder dit document.

Werkt het in de praktijk? Β 

Het Sociaal Statuut kan elk jaar worden herzien en daarom is het belangrijk om te zien of alle reglementen in de praktijk wel werken. Begin februari zijn we gevraagd om een casus voor te leggen waarbij werd gekeken of het sociaal statuut daar van toepassing op is.

Verschillende CasussenΒ 

We hebben verschillende casussen bedacht op verschillende situaties die eventueel voor kunnen komen en waar het lastig is in te schatten of de regels van het Sociaal Statuut daarvoor gelden. De nadruk bij de casussen is gelegd op het moment dat een student naar wisselwoning moet en het niet duidelijk is wat voor vergoeding hij of zij krijgt van Lefier.

Wat is jou ervaring?Β 

Uiteraard zijn we ook benieuwd naar jullie ervaringen om daar een casus van te maken. Dus heb je ervaringen met een situatie waarbij je je kamer of appartement uit moest voor sloop of renovatie? Dan horen we graag van je. Stuur je verhaal naar info@grobos.nl

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch