Wat stem jij de komende verkiezingen? Dat is de vraag die deze maand centraal staat. 15 maart mogen we namelijk weer stemmen voor een nieuwe Tweede Kamer. Voor het Grobos een belangrijk moment, omdat het invloed kan hebben op het huurbeleid van Lefier.Β  Daarom hebben wij uitgezocht wat de standpunten zijn van Β politieke partijen met betrekking tot huren. Zodat jij als huurder een goede keuze kan maken.

Speciaal voor jullie hebben we de verkiezingsprogramma’s doorgebladerd van de bekendste partijen en daaruit een paar punten gepakt die voor ons als huurders van belang kunnen zijn.

Kerntaken Woningcorporaties

De VVD ziet graag dat woningcorporaties weer terug gaan naar hun kerntaken en daarbij op hun kosten moeten letten, door de verkoop van duurdere huurwoningen te stimuleren. De Christenunie stemt hier ook mee in, maar er moet wel ruimte blijven om te investeren in leefbaarheid en maatschappelijk vastgoed.

Bouw van meer studentenwoningen

De PVDA zietΒ  graag dat studenten betaalbaar kunnen wonen en als oplossing zien zij de bouw van meer kamers. Maar hoe kan dat gemakkelijker? GroenLinks vindt dat de woningnood aangepakt moet worden door het ombouwen van lege kantoorpanden tot kamers en appartementen waar studenten kunnen wonen. Hier sluit de Partij Voor De Dieren zich ookΒ bij, want zij zijn een voorstander van duurzame woningen.

Huurverhoging en huurtoeslag

Wat opvallend vaak terug komt in de verschillende verkiezingsprogramma’s is dat de huurverhoging beperkt moet worden tot de inflatie. De SP wil dat iedereen hun huur kan blijven betalen en ze willen dat er niet wordt bezuinigd op huurtoeslag. Verder is de PVV ook een voorstander van betaalbare huren, zij zien de huurprijs graag omlaag gaan.

Verbeteren van de woning

De D66 vindt het belangrijk om de kwaliteit van studentenhuisvesting te vergroten. Een voorbeeld is het aanpassen van de regelgeving in een stad door geluidsnormering en fietsparkeerplekken onderdeel te laten worden van een bouwvergunning. Verder moeten woningcorporaties meer investeren om bestaande woningen te verbeteren tot Label B, aldus SP.

Tot slot is een belangrijk onderdeel om de kwaliteit van huren te verbeteren, is om de huurders erbij te betrekken. Het CDA wil dat huurders mee mogen praten en beslissen met een woningcorporatie.

Wij wensen jullie veel succes met het maken van je keuze op 15 maart.

 

 

 

Β 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch